A télnek megvannak a maga szépségei és örömei, de az biztosan nem tartozik ezek közé, amit a bőrünkkel művel. Télen száraz a levegő – nemcsak kint, hanem a fűtött szobákban is –, és emiatt a nedvesség nagyon gyorsan elpárologhat a bőrünkből. A szél és a hideg pedig még tovább rontja a helyzetet. A következmény: a bőr kiszárad, kivörösödik, felrepedezik, irritálódik.

No nem, ezt nem hagyhatjuk! Néhány egyszerű szabály betartásával sokat tehetsz azért, hogy a bőröd épségben-szépségben átvészelje a telet.

Ne hagyd magára a bőröd!

A rendszeres arcápolási rutin egész évben fontos, de télen a bőr valósággal áhítozik a hidratálásra és táplálásra, hiszen a környezeti hatások sokkal többet kivesznek belőle, mint a többi évszakban. Reggel és este mindig végezd el a 4 lépéses rutint: tisztítás – tonizálás – hidratálás, szemkörnyékápolás. Egyik kedvencünk az Aloe verás szemkörnyékápoló gél, ami csökkenti a puffadtságot, segít eltüntetni a sötét karikákat és finom redőket.

Használd ki az éjszakákat!

Minden éjjel van 7 vagy 8 kincset érő óra, amelynek során egy jó arckrém rengeteg tápanyaggal és nedvességgel tudja feltölteni a bőröd. Vétek volna hagyni, hogy ez az idő kárba vesszen! Válassz minőségi éjszakai arckrémet, és engedd, hogy szorgalmasan dolgozzon, amíg te alszol.

Gondolj az ajkaidra is!

Az ajkak bőre finom és érzékeny, ráadásul közvetlenül ki van téve az időjárás viszontagságainak. Az ajkak kicserepesedése, felrepedése, fájdalma a leggyakoribb téli bőrproblémák közé tartozik. Válassz természetes, intenzíven hidratáló ajakápolót, és télen mindig tartsd a kezed ügyében. Rendszeresen hidratáld az ajkaid, hiszen a száj kulcsfontosságú elem az arc megjelenésének, összhatásának szempontjából. Egyik kedvencünk a száraz ajkak nyugtatására, hidratálására és regenerálására a cseresznyés ajakbalzsamunk.

Hidratáld a bőröd belülről is!

Télen nem vagyunk annyira szomjasak, ezért sokan elkövetik azt a hibát, hogy jóval kevesebb vizet isznak, mint nyáron. Pedig a bőr hidratáltságának alapfeltétele, hogy a szervezeted folyadékellátása megfelelő legyen. Figyelj rá, hogy legalább két litert igyál naponta.

Párologtass!

Ne engedd, hogy otthonodban a páratartalom drámaian lecsökkenjen, mert a száraz levegő szinte kiszívja a nedvességet az arcbőrből. Helyezz el a szobában párologtató tálkákat, melyekbe néhány csepp illóolajat is tehetsz, vagy ha van, használd a párásító berendezést.