Hiába nem tapasztalod különösebb jeleit, az évszakváltás igenis stresszként hat a szervezetedre, ráadásul a hideg beálltának a bőröd is kárát láthatja, ha nem készülsz fel a zimankóra.

Télen könnyen megesik – főleg akkor, ha a lakásban vagy a munkahelyeden központi fűtés gondoskodik a melegről -, hogy a levegő túlzottan szárazzá válik, ami amellett, hogy irritálhatja a légutakat, a bőr szárazságához is nagyban hozzájárulhat. Ijedtségre persze akkor sincs okod, ha elkéstél a megelőzéssel és kicserepesedett az ajkad, hidratálásért kiált az arcbőröd vagy a hajadon látsz kedvezőtlen változásokat, hiszen az olyan értékes összetevők, mint a bio argánolaj, a bio gránátalma, a bio extraszűz kókuszolaj, a bio olívaolaj, vagy például a bio shea vaj mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a bőröd megkapja azt a gondoskodást, amire télen szüksége van.

A krémek krémje

Azokat a könnyű textúrájú krémeket és testápolókat, amik a nyári időszakban hasznos segítőid voltak, a hidegebb hónapokban mindenképpen érdemes táplálóbbra és testesebbre cserélni. Ettől ne riadj vissza akkor sem, ha a bőröd zsírosodásra hajlamos, a jól megválasztott bőrápolók használatával ugyanis nem kell attól tartanod, hogy az arcod fényleni fog a nap során. Csak hogy néhányat említsünk az igazán bőrtápláló összetevők közül: bio kakaóvaj, bio kókuszolaj vagy bio shea vaj – ezek akkor is tökéletes választásnak bizonyulnak, ha a érzékeny vagy kiszáradásra hajlamos a bőröd, ha pedig igazi antioxidáns-bombával kényeztetnéd, a bio gránátalma lehet a befutó.

Dr. Organic-tipp:

Ha máskor nem szokásod, legalább a téli hónapokban váljon mindennapjaid részévé az éjszakai hidratáló krémek használata! S hogy teljessé tedd a téli arcápolási rutinodat, próbáld ki, milyen nagyszerű dolgokra képes a rendszeres radírozás és a heti egyszeri arcpakolás olyan különleges összetevőkkel, mint amilyen például az élénkítő bio kávé, a mélytisztító aktív szén vagy az intenzív feszesítő hatású bioaktív csigagél.

Mélyreható gondoskodás szérumokkal

Tévedés azt hinni, hogy a szérumok csak az érett bőr ápolására alkalmasak, rendkívül fontos szerepük lehet ugyanis a megelőzésben, ha azt szeretnéd, hogy az idő múlásának jelei minél később mutatkozzanak meg az arcodon, vagy ha már megjelentek, akkor halványodjanak. A szérumok különleges hatóanyagaiknak köszönhetően a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak, és ott fejtik ki áldásos hatásukat, amire a téli időszakban különösen nagy szükség lehet, hiszen a száraz és fakó bőr a ráncképződésre is hajlamosabb. A bioaktív csigagélt tartalmazó szérumnál keresve sem találsz jobbat, ha a bőrtáplálás mellett a fiatalság megőrzése is fontos számodra.

A puha ajkakért

A hideg idő nem csak az arc és a kéz finom bőrét teszi próbára, hanem az ajkakét is. Ha nem jól választasz ajakápolót, könnyen előfordul, hogy a kicserepesedés csak átmenetileg szűnik meg, ezért érdemes előnyben részesíteni azokat az ajakíreket, amik értékes bőrtápláló, bio összetevőket tartalmaznak. Részesítsd előnyben az extraszűz kókusz- vagy olívaolajat, gránátalmát, Aloe verát vagy teafaolajat tartalmazó bio ajakápolókat!