A ginzeng élénkítő hatását évszázadokkal ezelőtt felfedezték, a kozmetikumokba kerülő bio ginzeng tehát igazi energiabomba a bőrnek, nem mellesleg értékes antioxidánsok rejlenek benne, amik az idő múlásának jeleivel is sikeresen veszik fel a harcot – ez pedig a teremtés koronáinak is örömteli hír.

A ginzeng kedvelt alapanyag a Távol-Keleten, ahol sokszor bevetik kimerültség, koncentrációs nehézség és fokozott stressz esetén. Tele van vitaminokkal és bővelkedik poliszaharidokban, a benne lévő bioaktív anyagoknak köszönhetően vitalizáló hatású, ami nem csak a fizikai erőnlét fokozásában nyilvánul meg, hanem a szellemi teljesítményt is javítja.

Mi mindenre jó a ginzeng?

A ginzeng legfőbb hatóanyaga, a panax a növény gyökerében található legnagyobb koncentrációban. Jótékony hatásait hosszú listába lehetne foglalni: remek hidratáló-képessége miatt érdemes bio ginzenget tartalmazó borotválkozó termékeket és arcszérumot használni, a rendszeres borotválkozás ugyanis jelentős stresszfaktor a bőr számára, akárcsak azok a környezeti ártalmak, amelyekkel nap mint nap találkozik.

A ginzeng  jelentősen javítja a mikrokeringést, ami nem csak az arc bőrének tesz jót, hanem tetőtől-talpig felélénkít, ha bio ginzenggel készült tusfürdővel és samponnal tisztálkodunk.

A benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően a bőr mélyebb rétegeibe is beszívódó arcszérum nem csak késleltetheti az öregedés jeleit, hanem a már meglévő ráncokat is csökkentheti. Tonizáló és regeneráló tulajdonságainak hála szemmel láthatóan feszesebbé, rugalmasabbá és egészségesebbé teszi a bőrt, a kimerítőbb időszakokban ellensúlyozza a “nyúzottság” jeleit.

A ginzeng gyulladáscsökkentő hatására is felfigyeltek, ami különösen jó hír azoknak a férfiaknak, akiknek irritációra, kipirosodásra, húzódásra hajlamos a bőre, például borotválkozás után. A prémium barbershopokban használt borotvakrém a bio ginzeng mellett bőrnyugtató Aloe verát is tartalmaz, így rendszeres használata jelentősen csökkenti az irritációt.

A tudományos kutatások azt is igazolták, hogy a ginzeng élénkítő hatása a fejbőrre és a hajkoronára is jótékonyan hat: mivel itt is felpezsdíti a keringést és fokozza a hajhagymák tápanyag-ellátását, hozzájárulhat a gyorsabb hajnövekedéshez és megoldást nyújthat hajhullás esetén. Használata során érezhetően serkenti a vérkeringést, ezért jelentkezhet bizsergés hajmosás közben. A teljesebb hatás elérése érdekében a bio ginzenggel készült sampon mellett érdemes bio ginzenges hajformázót használni!