Igazán elszomorítóak azok a statisztikai adatok, amik az utóbbi években láttak napvilágot és a hazai fog-helyzetről szólnak: rémisztően sokan hagyják ki a reggeli vagy az esti fogmosást, és gyakori hiba, hogy rosszul megválasztott fogkrémmel tisztítják a fogaikat azok, akik nem hagyják ki ezt a fontos lépést.

A fogkeféket a szakértők ajánlása szerint három havonta le kellene cserélni, ha azt szeretnénk, hogy megfelelően távolítsák el az ételmaradékokat és a fogakra rakódott lepedéket, és a fogkrémek közül is tanácsos olyat választani, ami az igényeinknek leginkább megfelel – ha például extra fehérségre vágyunk, jól tesszük, ha az aktív szénnel készült natúr fogkrémet választjuk, ha viszont az íny és a fogak védelme az elsődleges célunk, akkor a legjobb, ha a bio gránátalmás natúr fogkrém mellett döntünk.

Natúr szájápolók: kíméletesek, de hatékonyak!

Szerencsére egyre többen felismerik, mennyire fontos megválogatni a fürdőszobában használt termékeket, köztük a fogkrémet és a szájvizet is. Ez utóbbiak esetében azért különösen lényeges a körültekintés és a szintetikus anyagok mellőzése, mert a száj nyálkahártyájáról könnyen felszívódnak a hatóanyagok, akár áldásos hatásúak, akár kátékonyak. A bio összetevőkkel készült fogkrémek és szájvizek kíméletesen, de hatékonyan tisztítják a fogakat és az ínyt, miközben az értékes hatóanyagaik is teszik a dolgukat:

● Az extra fehérítő hatású aktív szén mélyen tisztít és hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, a fogakat nem csak védi, hanem ragyogó fehérré teszi.
● A bio kókuszolaj egzotikusan friss ízt kölcsönöz a fehérítő, nyugtató, fogszuvasodást gátló fogkrémnek.
● A bio Aloe Vera közismert fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő, a szilíkát, izlandi zuzmót, vadgesztenyét és teafát tartalmazó natúr fogkrém nyugtatja az ínyt, fehéríti a fogakat még a fogkővel is sikeresen szállhat szembe. Az Aloe Vera csodás hatásait szájvíz használatával is élvezhetjük, főleg akkor, ha olyan nagyszerű összetevőkkel karöltve teheti a dolgát, mint a fertőtlenítő és tisztító hatású izlandi zuzmó, a teafa, a grapefruit és az összehúzó tulajdonságú gotu kola.
● Az antioxidánsokban gazdag bio gránátalma megújítja és regenerálja az ínyt és a fogakat, a szájat pedig érezhetően tisztává teszi.
● Kivételes fertőtlenítő hatásáról a bio teafaolaj is híres, az ezzel készült fogkrém természetes módon tisztítja a fogakat, útját állja a fogszuvasodásnak és frissíti a leheletet. A komplex hatás érdekében érdemes a bio teafaolajjal készült, antibakteriális szájvízzel együtt használni!
● A holt tengeri ásványokkal készült fogkrém hosszan tartó védelmet nyújt, fehéríti a fogakat, vitalizálja az ínyt és fontos szerephez jut a fogszuvasodás megelőzésében.