Tanácsok, tippek a zsíros bőr ápolásához.

Milyen tippeket tudnál adni a bőr előkészítéséhez, hogy az alapozás tökéletes legyen? Mit tanácsolsz, hogyan kell előkészíteni a zsíros bőrt a sminkelésre?

Amikor a bőrt előkészítjük a sminkeléshez, fontos, hogy mindig olyan termékeket használjunk, amelyeket a mi bőrtípusunkra fejlesztettek ki. Ha zsíros a bőröd, használj olyan termékcsaládot, mint a Dr. Organic Skin Clear. Ezek a termékek nagyszerű összetevőket, például teafaolajat, grapefruitkivonatot, valamint szalicilsavat tartalmaznak és kiegyensúlyozzák, nyugtatják a zsíros bőrt.

Felhasználási javaslat

  1. Kezdjed egy gyengéd, mégis hatékony arctisztító, például a Skin Clear Mélytisztító arclemosó használatával.
  2. Ezután vattapárnával vidd fel bőrödre a Pórustisztító arctonikot, majd használj mattító kendőt. A pattanásokat kezeld Pattanáskezelő géllel és hidratálj Mattító hidratáló arckrémmel. Bánj gyengéden a bőröddel és ne dörzsöld, mert így elkerülheted a kipirosodást.
  3. A smink felvitele előtt tiszta mattító kendővel itasd fel bőrödről a fölösleges zsírt. Az alapozó előtt használj mattító primert, és várj néhány percet a sminkelés előtt. A primer alkalmazása nagyon fontos, mert ez teremti meg az olajmentes alapot a sminkeléshez.

Mi a legjobb módja a pattanások kezelésének és hogyan lehet a legjobban elfedni őket?

Ne piszkáld, ne fogdosd a pattanásokat, mert ezzel kipirosodást és gyulladást idézhetsz elő. A kezelést kezdd egy antibakteriális termékkel, például Dr. Organic Pattanáskezelő géllel.

Kezelés menete:

  • Fogj egy vattapárnát és a gélt vidd fel közvetlenül az érintett területre.
  • A pattanásokat ne sűrű, vastag sminkkel takard el, inkább vigyél fel egy könnyű alapozót, majd a pattanásokat fedd el jó minőségű korrektor stifttel.
  • Fogj egy tiszta sminkecsetet, és gyengéden vigyél fel egy parányi mennyiségű korrektort a pattanásra, amíg az el nem tűnik.
  • Könnyen púderezd be a területet, hogy rögzítsd a korrektort, vagy használj ásványi korrektort.

Tipp: annak érdekében, hogy a baktériumok az arcodról ne kerüljenek át a sminkbe, majd onnan vissza az arcra, rendszeresen tisztítsd a sminkecsetet.

A Skin Clear Mélytisztító arclemosó erre is kiválóan használható!

Milyen termékeket ajánlasz aknéra hajlamos bőrre?

A Dr Organic Skin Clear termékcsalád használata segít megelőzni az aknés pattanások megjelenését. A teafaolaj a legjobb barátunk, mivel antibakteriális tulajdonságai felülmúlhatatlanok. Az is fontos, hogy olyan terméket válasszunk, mely szalicilsavat tartalmaz, mert ez csökkenti a faggyútermelődést. Következetesen követni kell a jól kialakított bőrápolási rutint: naponta kétszer tisztítsuk meg, tonizáljuk és hidratáljuk a bőrünket, hetente kétszer-háromszor radírozzuk, hetente két alkalommal pedig használjunk agyagos pakolást.

Válasszunk olyan sminket, mely matt hatásúvá teszi a bőrt és keressük azokat a termékeket, melyek „nem mitesszerképzők”, vagyis nem tömítik el a pórusokat és ezáltal segítenek, hogy a bőr pattanásmentes maradjon.

A sminkeléshez válasszunk laza, ásványi alapozót, hogy megelőzzük a pórusok eltömődését. Az ásványi smink kiválóan használható aknéra hajlamos bőrre, de válasszunk olyan márkát, mely nem tartalmaz bizmut-oxikloridot, ami köztudottan irritációkeltő anyag. Ha a bőr gyulladásos fázisban van, keress olyan termékeket, melyeknek összetevői nyugtató és tápláló hatásúak.

Milyen tippeket adnál az aknéra hajlamos bőr radírozására?

Légy gyengéd! Ne dörzsöld a bőrt és ne használj durva pórusösszehúzó és hámlasztó termékeket. Hetente kétszer-háromszor gyengéden masszírozd át a bőrt Dr. Organic Skin Clear Hámlasztó arcradírral. Ez a bőrradír minden feladatot elvégez, amire szükség van: irritáció nélkül eltávolítja az élettelen hámsejteket és a bőrt érezhetően frissé és tisztává teszi.

A bőröm állapota romlik, ha stressz ér. Mit tanácsolsz, mit tegyek a stressz következtében megjelenő pattanások ellen? Tehetek valamit, hogy megelőzzem a kialakulásukat?

Tanuld meg kezelni a stresszt. A mély, lassú légzés meditációval és könnyed edzéssel kiegészítve minimalizálja a stresszt és csökkenti a pattanások kialakulásának valószínűségét. Amikor túlterheltnek érzed magát, sétálj egyet vagy ülj nyugodtan öt percig és lélegezz mélyeket.

A sminktáskádban mindig legyen Dr. Organic Pattanáskezelő gél. Amint észreveszed, hogy pattanás kezd kialakulni a bőrödön, pöttyints rá egy keveset a gélből, és az antibakteriális hatású teafaolaj azonnal munkához lát. Magabiztosabbnak fogod érezni magad, ha tudod, hogy a megoldás mindig kéznél van.

Melyek a leggyakoribb bőrápolási hibák, amiket azok követnek el, akiknek a bőre zsíros és pattanásokra hajlamos? Például a pattanások nyomogatása, túl erős hámlasztás, a hidratálás kihagyása stb.

A leggyakoribb hiba, az, hogy nem használnak hidratálót. A zsíros bőrnek is szüksége van nedvességre, és ha a hidratálás kimarad, a bőr dehidratált lesz és még inkább hajlamossá válik a pattanásképzésre.

Nagy a kísértés a pattanások nyomogatására, de ez csúnya kivörösödést, sőt hegesedést is okozhat. Sokkal jobb, ha a pattanást Skin Clear Pattanáskezelő géllel kezeljük.

A heti két-háromszori radírozás nagyon hasznos a bőr tisztán tartására, mert eltávolítja az élettelen hámsejteket, amelyek alatt a faggyú megrekedhet. Azonban a túlzott radírozás stresszt jelent, szinte lenyúzza, elvékonyítja a bőrt, és ezáltal tovább fokozza a faggyútermelést.

A durva pórusösszehúzók hatására a bőr szupertiszta érzetűvé válhat, azonban ezek az összetevők „lehámozzák” a bőrt és fokozott működésre késztetik a faggyúmirigyeket. Ragaszkodj a természetes összetevőkhöz, melyek táplálják és kiegyensúlyozzák a zsíros bőrt.