Vajon lehetséges egy teniszpályányi felületet begyömöszölni egy babszemnyi helyre? Mielőtt bárki azt mondaná, hogy ugyan, ez képtelenség, jobb, ha leszögezzük, ilyen természeti csoda már létezik. Úgy hívják: aktív szén.

Ez a fantasztikus anyag tele van mikroszkopikus, vagy még annál is parányibb lyukacskákkal, járatokkal és barlangokkal – ezek adják az aktív szén óriási belső felületét. Szivacsszerű szerkezetének köszönhetően egészen kivételes elnyelő képességgel bír: pillanatok alatt magába szív és megköt számtalan olyan anyagot, amivel mi egyáltalán nem szeretnénk találkozni. Előszeretettel nyel el kellemetlen gázokat, mérgező anyagokat, sőt kórokozókat is, és ezzel nagy szolgálatot tesz az emberiségnek. Kiválóan alkalmazható többek között víztisztításra, szagelszívók szűrőjében, de akár gyógyszerként is, hiszen a széntabletta gyomorrontás esetén hatékonyan kivonja szervezetünkből azokat az anyagokat, amelyek megbetegítettek minket.

Ez a „fekete gyémánt” kincset ér a kozmetikában is, hiszen bőrünkön, hajunkon, sőt fogainkon is mindig rengeteg olyan anyag van, amelyektől nagyon hasznos volna megszabadulni. Ezek egy részét testünk termeli, például a faggyúmirigyek túlzott működése miatt zsíros anyag halmozódik fel a bőrön. Ennek következtében a pórusok eltömődhetnek, és máris elkezdődik a pattanások, mitesszerek kialakulása. De a városi környezet is megteszi a magáét: a levegőben lebegő mikrorészecskék, a vegyi anyagok, melyekkel nap mint nap találkozunk, sőt a kozmetikumok nemkívánatos maradványai is mind-mind stresszhatást jelentenek a bőrünk számára.

Bízzuk a mélytisztítást és a méregtelenítést az aktív szénre!

A világszerte elismert natúrkozmetikum márka, a Dr. Organic új, hét tagból álló termékcsaládja lehetővé teszi, hogy tetőtől talpig hasznosíthassuk az aktív szén rendkívüli tulajdonságait. A termékek, melyeknek fő hatóanyaga az aktív szén, megkötik a bőr felszínére rakódott szennyeződéseket, tisztítják a pórusokat, méregtelenítenek, és ami nagyon fontos, beszívják, eltávolítják a fölösleges zsíros anyagokat. Így leginkább a zsíros, pattanásos bőrrel rendelkezők számára ajánlott.

A szenes arclemosó, arcradír, intenzív arcpakolás, és egy különleges, fekete tusfürdő mellett a termékcsaládban sampon és kondicionáló is található, mely megtisztítja a hajat a hajápoló termékek maradványaitól, felszívja a felesleges faggyút a fejbőrről és élettelivé varázsolja a fakó és élettelen hajat. Az aktív szenes fogkrém pedig alighanem mindenki kedvence lesz, hiszen annak ellenére, hogy fekete, gyönyörű fehérré varázsolja a fogakat!

A termékek formuláját további természetes és bioaktív összetevők – például aloe vera, uborkakivonat és fahéjlevélolaj – teszik teljessé. A Dr. Organic aktív szenes kozmetikumait férfiak és nők egyaránt használhatják, hiszen a termékek illata uniszex, és különben is: a fekete mindenkinek jól áll.