UV-mentes barnulás természetes összetevőkkel – Megérkezett a Dr. Organic  önbarnító kollekciója!

 

Mindenki vágyik a nyárias, napbarnított bőrszínre, ám jól tudjuk, hogy ma már
rengeteg káros következménye lehet a túlzásba vitt napozásnak. Ennek
ellenére nem kell lemondanunk a bronzszínről, a jól megválasztott önbarnítók ugyanis
hozzásegíthetnek a kockázatmentes barnuláshoz.

 

A nyárhoz hozzátartozik a napbarnított bőrszín, egyáltalán nem mindegy azonban, hogy hogy teszünk szert az irigylésre méltó barnaságra! Ma már nem csak az érzékeny, világos bőrűeknek és a gyerekeknek kell különösen odafigyelni a mértéktartó napozásra, mivel az UV-sugárzás mindannyiunkra veszélyt jelent. Az UV-A sugárzás viszonylag mélyen behatol a bőrbe, és a kötőszöveti rostokat károsítva hozzájárul az idő előtti öregedéshez. Az UV-B sugárzás tehető felelőssé a kellemetlen leégésért, az önbarnítók használatával azonban UV-mentesen érhetjük el a napbarnított bőrszínt.

 

  • A Dr. Organic Moroccan Glow Önbarnító termékcsaládja értékes argánolajat tartalmaz, így nem csak szépíti, de mélyen hidratálja és gazdagon táplálja is a bőrt. A benne lévő antioxidánsok harcba szállnak a korai öregedésért felelős szabad gyökökkel, így barnulás közben egyáltalán nem kell a ráncok mélyülése miatt aggódnunk.
  • Akik idegenkednek az önbarnítók használatától, leginkább attól tartanak, hogy a napbarnított bőrszín nem lesz egyenletes. A Dr. Organic Moroccan Glow Önbarnító termékcsalád része a Barnítás előtti bőrradír, ami előkészíti a bőrt a különleges, hab állagú önbarnítók használatára. A Barnítás előtti bőrradír az értékes argánolaj mellett bioaktív összetevőket is tartalmaz, az elhalt hámsejteket pedig vulkanikus láva természtes mikrorészecskéivel távolítja el.
  • Ahhoz, hogy a rövid idő alatt látható és lenyűgöző végeredmény valóban egyenletes legyen, nagyban hozzájárul a Moroccan Glow Önbarnítók hab állaga, extraként pedig egy kesztyű is része a termékcsaládnak, ami segít a felvitelben. Amellett, hogy a Moroccan Glow Önbarnítók foltmentesen szépítik a bőrt, amikor felhagyunk a használatukkal, a megszerzett szín szépen, egyenletesen kopik, vagyis továbbra sem lesz takargatnivalónk!
  • A napozás természetes alternatíváját kínáló Dr. Organic önbarnítók három különböző árnyalatban kaphatók, így könnyen megtalálhatjuk a hozzánk leginkább passzoló tónust a világos, a közepes és a sötét színek között. A hab állag nagy előnye, hogy könnyen felvihető a bőrre, ott pedig egyenletesen és gyorsan beszívódik, nem hagy maga után ragacsos érzetet és zavaró, erőteljes illatot – a bőrt viszont bársonyosan puhává teszi az argánolajnak és a bioaktív összetevőknek köszönhetően.
  • Az előkészítő bőrradír mellett érdemes bevetni a Moroccan Glow Színmegörző testápolót is, így a végeredmény nem csak mutatós, de hosszan tartó is lesz! A színmegőrző testápoló tökéletesen hidratálja a bőrt és ragyogóvá teszi, értékes összetevőinek köszönhetően.

 

Fontos!

 

Az önbarnító termékekben lévő DHA – ami egy gyorsan ható önbarnító összetevő – miatt a bőrünk érzékenyebbé válhat az erőteljes napsugárzásra.

A lejárati időt minden, a bőrünkkel közvetlenül kapcsolatba kerülő termék esetében figyelembe kellene vennünk, az önbarnítókra azonban ez fokozatosan érvényes: soha ne használjuk az előző évben felbontott, azóta le is járt önbarnítókat, mert bomlástermékük káros lehet a bőrünkre!”

A Moroccan Glow Önbarnító termékcsalád tagjai nem rendelkeznek fényvédő hatással, ezáltal nem nyújtanak védelmet a napsugárzás káros hatásaival szemben, tehát fényvédő használata mindenképpen ajánlott.

 

Mi lesz így a D-vitaminnal?

 

Köztudott, hogy a szervezet egészséges működéséhez nagymértékben hozzájáruló D-vitamin termeléséhez elengedhetetlen a napfény, azonban azt, hogy pontosan mennyi sütkérezésre van szükség az optimális mennyiség előállításához, csak kevesebben tudják. Ahhoz, hogy a szervezetünk hozzáláthasson a D-vitamin termeléséhez, elég, ha kora délelőtt vagy késő délután – vagyis a kockázatmentes időszakokban! – 15-30 percet tartózkodunk napon, semmi szükség tehát arra, hogy a D-vitamin-raktárak feltöltésének reményében kitegyük magunkat a veszélyes UV-sugárzásnak. Az önbarnító használata nem foszt meg senkit az értékes D-vitamintól, a bőrt viszont megkíméli a káros ultraviola-sugárzástól!